Δρ. Γεωργακόπουλος

Ο Δρ. Γεωργακόπουλος είναι από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στον τομέα της γενετικής και της μοριακής βιολογίας, με τεράστιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο και πλήθος διακρίσεων.

Ειδικεύτηκε στη γενετική από τον επιφανή Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης K.-H. Matzura και στη Νευροφυσιολογία από τον διακεκριμένο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου, M. Zimmerman.

Είναι Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, ενώ έχει συνεργαστεί ερευνητικά και επιστημονικά με νομπελίστες στο χώρο της ιατρικής και της βιολογίας. Συνεργάστηκε επί 3 χρόνια με τον Carlos Cordon Cardo, ο οποίος προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη του γονιδίου για τον καρκίνο του μαστού, HER2.

Ο Δρ. Γεωργακόπουλος έχει δραστηριοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στα πεδία της βιοτεχνολογίας, της μοριακής διάγνωσης, της νανοβιοτεχνολογίας και των  μοριακών εφαρμογών.

Είναι κάτοχος 17 εθνικών και διεθνών πατεντών και έχει βραβευθεί με πολυάριθμα εθνικά και διεθνή βραβεία.

Στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας ίδρυσε και οργάνωσε την Μονάδα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα με την εκτέλεση 5 ερευνητικών προγραμμάτων, στον επιθηλιακού τύπου καρκίνο και στη δυνατότητα πρώιμης διάγνωσης της μικρομεταστατικής νόσου σε καρκίνους επιθηλιακών οργάνων.

Διεύθυνε την εταιρεία Acrogenomics Inc, εισηγμένη στον χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μια από της μεγαλύτερες εταιρείες στο κόσμο σε θέματα γενετικής και νανoτεχνολογίας. Το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας στόχευσε στην ανάπτυξη νανοσωματιδίων και την ταυτοποίηση των ιδιοτήτων τους για τη χρήση τους σε κλινικές εφαρμογές.

Το 2008 ανέλαβε τη διεύθυνση του συστήματος ποιότητας βλαστοκυττάρων του ομίλου Υγεία.

Τo Metabolomic Profile, ή Μεταβολομικό Προφίλ, είναι μια εξέταση που περιλαμβάνει τη μέτρηση οργανικών οξέων για την αξιολόγηση της κατάστασης του οργανισμού.  Είναι ο πιο απλός και ακριβής τρόπος για την αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης του εξεταζόμενου, ενώ λαμβάνει υπόψη και περιβαλλοντικές επιρροές, όπως η διατροφή, η άσκηση ή η τοξικότητα.